نسخه امام صادق (علیه السلام) برای شفاء درد بی درمان

ساخت وبلاگ

قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمت‌هایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم می‌پرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر مفسران قرآن کریم می‌پردازیم.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

به نام خداوند رحمتگر مهربان

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ ۙ وَلَا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَارًا

و از قرآن، آنچه شفا و رحمت است برای مؤمنان، نازل می‌کنیم؛ و ستمگران را جز خسران (و زیان) نمی‌افزاید.

تفسیر آیه ۸۲ سوره اسراء

امام صادق (علیه السلام) فرمودند: اگر هر انسان مؤمنی از دردی رنج برد؛ آنگاه با اخلاص دست خود را بر موضع درد بکشد و بگوید: وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ لا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَساراً، از آن درد هرچه که باشد، عافیت می یابد و مصداق این امر در آیه نیز ذکر شده است: شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ.

همچنین در روایت دیگری مردی به امام صادق (علیه السلام) از درد بی‌درمان شکوه کرد و به ایشان به او فرمودند: «همسر داری»؟ گفت: «آری»، حضرت فرمودند: «از او یک درهم مهرش را به رضایتش بخواه با آن عسل بخر و با عسل آمیخته به آب باران قرآن بنویس و بنوش»؛ و برای آن گواه آورد که خدا فرموده است: وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ.

شِفا معمولاً در مقابل بیمارى‌ها و عیب‌ها و نقص‌ها است؛ بنابراین نخستین کارى که قرآن در وجود انسان‌ها مى کند همان پاکسازى از انواع بیمارى هاى فکرى و اخلاقى فرد و جامعه است.

قرآن نسخه شفابخشى است براى کسانى که مى خواهند با جهل، کبر، غرور، حسد، نفاق، عشق به دنیا و شهوت‌ها به مبارزه برخیزند و نیز براى برطرف ساختن ضعف‌ها و زبونى‌ها و ترس هاى بى دلیل و اختلاف‌ها و پراکندگى ها.

نام گذارى قرآن به شفا سه وجه دارد: یکى آن که دلیل نبوت و صدق ادعاى پیامبر (صل الله علیه و آله) مى باشد تا مردم از حیرت ضلالت به وسیله او هدایت یابند، همچون بیمار که از مرض شفا یابد. وجه دوم آن که قرآن بیان است و ادله روشن که صاحب شک و شبهه، چون در آن نظر کند به علم رسد و شک او زایل گردد. وجه سوم آن که مردم به قرآن تبرک مى کنند و از آن شفاء مى طلبند.

پیام‌های آیه ۸۲ سوره اسراء

۱-چون قرآن از جانب خدایی است که خالق بشر و فطرتِ اوست، قوانین آن نیز با فطرت مطابق و نجات دهنده‌ی اوست. «شِفاءٌ»

۲-آنچه از سوی خدای رحمان و رحیم باشد، رحمت است. «رَحْمَهٌ لِلْمُؤْمِنِینَ»

۳-چون کافران به اوامر و نواهی قرآن عمل نمی‌کنند، نزول هر دستور، جرمشان را بیشتر و خسارتشان را افزون‌تر می‌سازد. «لا یَزِیدُ الظّالِمِینَ إِلاّ خَساراً»

توضیح در مورد موقف حق الناس در قیامت (یاد مرگ)...
ما را در سایت توضیح در مورد موقف حق الناس در قیامت (یاد مرگ) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : islamicccc بازدید : 142 تاريخ : يکشنبه 15 فروردين 1400 ساعت: 19:31