عوارض خودارضایی در مردان و زنان - روش ترک خودارضایی

ساخت وبلاگ

اگرچه در هر دو حالت رابطه جنسی (شرعی و قانونی) و خودارضایی فرد ارضا می‌شود اما ماهیت آن‌ها کاملا متفاوت است و همین تفاوت است که بر روی سلامت جسم و روح بدن تاثیرگذار است. برای آگاهی بیشتر در رابطه با عوارض خودارضایی و همچنین تفاوتی که با روابط جنسی معمول دارد، این مطلب را از دست ندهید. توجه کنید که حتی افراط در امور جنسی با همسر شرعی و قانونی سبب آسیب شدید به بدن و از عوامل کوتاهی عمر و مرگ زودرس شمرده شده است. در مقام مقایسه با غذاخوردن است همان گونه که غذا کمش دوا، متوسطش غذا و زیادش سم هست افراط در امور جنسی (به هر شکل و شیوه حتی با همسر شرعی) سبب آسیب شدید و مهلک و مرگ آور است. سردردهای جنسی زناشویی یا سکته مغزی در افراد میانسال حین و پس از عمل جنسی از نمونه های آن است.

میان خود ارضایی و رابطه جنسی با همسر تفاوت های بسیار زیادی وجود دارد که سبب می‌شود خود ارضایی دارای عوارض زیاد معنوی، روحی و جسمی باشد. جنابت از راه درست که با فطرت انسانی سازگار باشد، برای سلامت انسان (هم جسماً و هم روحاً) لازم است. به علاوه همان فرقی که بین زنا و جماع هست بین استمناء و جماع هم هست. جنابت از بیراهه (خودارضای ، زنا، هم جنس بازی، لواط و ...) باعث از بین رفتن سلامت روحی و نفسانی و جسمی می شود.

عوارض روحی خودارضایی در مردان

علت خودارضایی در دختران مجرد

مردانی که زود تحریک می‌شوند و برای ارضای خود به سوی انجام خودارضایی می‌روند باید بدانند که خودارضایی تحریک پذیری را به میزان زیادی افزایش می دهد. از این رو تنها با این کار عطش خود را زیادتر می کنند. مردانی که به خودارضایی اعتیاد دارند مطمئناً در زندگی زناشویی خود و در رابطه جنسی با شریک خود دچار مشکل جدی خواهند شد. این افراد از رابطه جنسی حقیقی به ارگاسم نخواهند رسید و قادر نخواهند بود تا خود و شریک جنسی خود را ارضاء کنند و از لذت کافی بهره مند شوند. از تاثیرات روحی اعتیاد به خودارضایی در مردان می‌توان به بی حوصلگی، عدم تمرکز، لاغری، ناتوانی جسمی و سردردهای میگرنی اشاره کرد.

یکی از اثرات روحی خودارضایی در مردان مبتلا شدن آنها به اضطراب شدید است. خودارضایی یک نوع مرگ تدریجی است که عوارض خیلی بد و گاهی جبران ناپذیری نیز دارد.

عوارض جسمی خودارضایی در مردان

علت خودارضایی در دختران مجرد

خودارضایی و ضعف در قوای جسمی

ضعف و تحلیل قواى جسمانى‏ و کاهش انرژى جسمانى بدن از مضرات مهم و جبران ‏ناپذیر خودارضایى مردان است. احساس خستگى عارضه طبیعى انزال در مردان است حال اگر خودارضایى بصورت یک عادت مدام تکرار شود این ضعف و خستگی همواره همراه فرد خواهد بود. در نتیجه به مرور زمان ضعف و بى حالى در فرد تثبیت شده و یک طبیعت ثانوى براى او ایجاد مى‏ کند. کاهش و تخلیه مکرر قواى جسمانى در مردانی که خودارضایی می کنند به ضعف عمومى و دائمى بدن مى ‏انجامد.

ایجاد درد در استخوانها و کمر به علت خودارضایی

از مضرات خودارضایی مردان ایجاد دردهای استخوانی و کمر درد در آنها است. هنگام انزال مردان مقادیری کلسیم از بدن فرد خارج می شود و به همین خاطر احساس ضعف و درد پس از آن احساس می شود.

ضعیف شدن اعصاب به علت خودارضایی

پرخاش‏گرى و بداخلاقی از دیگر عوارض خودارضایی در مردان است.‏ ممکن است به مرور شخص نسبت به کوچک‏ترین محرک محیطى حساس شود، حوصله گفت و گو با دیگران را نداشته باشد، زود رنج شود و سریعاً از کوره در ‏رود. همچنین این امکان وجود دارد که به نور زیاد، صدا، رفت و آمد و محرک های دیگر حساسیت پیدا کند و بطور خلاصه اصطلاحا افرادی که خودارضایی می کنند اعصاب ضعیفی دارند.

عوارض روحی خودارضایی در زنان

علت خودارضایی در دختران مجرد

خودارضایی در زنان و دختران عوارض بسیاری را در پی خواهد داشت و در صورتی که به صورت رفتار روزانه درآید خطرناک می شود و مانند هر اعتیادی، روح و جسم و روان فرد را به هم می ریزد. زمانی که فردی اقدام به خودارضایی می کند خیلی سریع فاز هیجان جنسی اتفاق می افتد و جنبه های مهم و عاطفی در یک ارتباط صحیح جنسی را دریافت نمی کند و دچار خلاء عاطفی، افسردگی، اضطراب و عدم اعتماد به نفس شده و بعد از ازدواج و در یک رابطه زناشویی نیز دیگر تحریک نمی شود و در به ارگاسم رسیدن دچار مشکل می شود. دلیل این امر این است که اصطلاحا او با خودارضایی شرطی شده است تا در یک وضعیت خاص که او را تحریک می کند به ارگاسم برسد، لذا به هنگام نزدیکی با همسر خود به یاد رفتارهای خود در زمان خودارضایی افتاده و گمان می کند تنها در آن شرایط می تواند به ارگاسم برسد.

یکی از مهمترین مشکلاتی که این زنان به آن دچار می شوند این است که دچار نارضایتی جنسی شده و رفته رفته با بی میلی جنسی مواجه می شوند. بنابراین بایستی گفت ممکن است این افراد در دوره مجردی با خودارضایی بتوانند نیازهای جنسی خود را برآورده کنند اما آینده طولانی زندگی مشترک و لذت به ارگاسم رسیدن با همسر خود را از دست خواهند داد که به این امر آنورگاسمی می گوین

همچنین در مورد دختران آنورگاسمی یکی از مهمترین عوارض خودارضایی است. ممکن است این فرد در دوره مجردی با خودارضایی بتواند نیازهای جنسی خود را برآورده کند اما درآینده رضایتمندی جنسی در زندگی مشترک و لذت به ارگاسم رسیدن با همسر خود را از دست خواهد داد.

عوارض جسمی خودارضایی در زنان

علت خودارضایی در دختران مجرد

خودارضایی در دختران با تحریک قسمت های خارجی دستگاه تناسلی رایج تر است که صدمه چندانی به دستگاه تناسلی نمی رساند اما زمانی که خودارضایی دختران با تحریک قسمت های داخلی تر دستگاه تناسلی باشد بسته به نوع فشار و ناحیه لمس شونده ممکن است در صورتی که به صورت مداوم خودارضایی تکرار شود آسیب های جدی به دستگاه تناسلی دختران وارد سازد.

تفاوت خودارضایی و رابطه جنسی

میان خودارضایی و رابطه جنسی با همسر تفاوت‌های بسیار زیادی وجود دارد که سبب می‌شود خودارضایی دارای عوارض زیاد معنوی، روحی و جسمی باشد، اما رابطه جنسی با همسر نه تنها این عوارض را نداشته باشد بلکه زوجین را از لحاظ عاطفی و جسمی و حتی معنوی ارتقاء بدهد. رسیدن به اوج لذت جنسی آن هم از راه درست که با فطرت انسانی سازگار باشد، برای سلامت جسمی و روحی انسان لازم است. 

انزال منی که پس از ازدواج و از طریق ارتباط جنسی با همسر صورت می‌گیرد، دارای تفاوت‌هایی با خودارضایی است که در زیر به صورت خلاصه به آن اشاره می‌شود:

  • در رابطه با همسر چون ارتباط عاطفی ایجاد می‌شود (از طریق ملاعبه و ...) سیستم اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک به صورت متعادل تحریک گشته و اندام‌هایی که تحت تاثیر این سیستم‌ها هستند به صورت طبیعی فعالیتشان افزایش یا کاهش می‌یابند (تندی ضربان قلب، تندی تنفس و ...)، اما در خودارضایی یا استمنا چون فرد از طریق خیالات و بدون وجود ارتباط عاطفی مستقیم خود را تحریک می‌کند تحریک اعصاب فوق به صورت متعادل صورت نمی‌گیرد و بنابراین فعالیت اعضای تحت تاثیر این اعصاب به صورت غیرطبیعی کاهش یا افزایش می‌یابد و خود باعث عوارض جسمی می‌گردد.
  • عمل جنسی که در ازدواج صورت می‌گیرد صرفا قرار گرفتن دو جسم مادی در کنار همدیگر نیست بلکه این عمل ظاهری، محبت به یکدیگر، ایثار و از خودگذشتگی در حق همدیگر و بسیاری از فواید روحی و روانی را در پی دارد ولی خودارضایی یک انحراف جنسی است که عواقب بسیار وخیمی برای فرد به همراه دارد.
  • در ارتباط طبیعی و به خصوص اگر انزال منی از طریق مقاربت صورت گیرد کیسه‌های منی به طور کامل تخلیه شده و ارضای کامل صورت می‌گیرد. ولی در استمنا بستگی به شدت خیالات فرد تخلیه کیسه‌ها متفاوت است و در بعضی مواقع بزرگی بیش از حد پروستات، عدم تخلیه کامل کیسه‌های منی، سوزش ادرار و ... بروز می‌دهد.
  • خودارضایی در واقع آمیزش با خود است، لذا تحریک‌کننده و تحریک‌پذیر یک نفر است. همینطور ایجاد کننده شرایط اوج و لذت (گرم شدن، تصور لذت و...) توسط خود ارضا شونده فراهم می‌شود. در این جا تمام وجود فرد (در عین وحدت و یکپارچگی) باید دو پاره شود یکی ارضا شونده و دیگری ارضا کننده، هم گرم‌ کننده و هم گرم‌ شونده و هم نعوظ‌ آور و هم نعوظ پذیر و این دو پاره شدن، بزرگترین آسیب را در سیستم بینایی و ذهنی (عدم تمرکز و...) و در نهایت به بخش روانی شخصیت وارد می‌کند.
  • از نظر روحی روانی نیز حالت احساس گناه، پشیمانی، افسردگی، اضطراب و ... که پس از استمنا برای فرد رخ می‌دهد پس از مقاربت طبیعی برای فرد وجود ندارد بلکه برخلاف آن حالت شادی و آرامش روحی ایجاد می‌شود.

درمان خودارضایی - چگونه خودارضایی را ترک کنیم؟

علت خودارضایی در دختران مجرد

ترک خودارضایی و درمان خودارضایی به آسانی خاموش کردن یک چراغ نیست. بلکه یک فرایندی است که نیازمند تعهد است و ممکن است شما در مراحل مختلف دچار برگشت یا اشتباه بشوید. مهم این است که بر تصمیم و تعهد خود باقی بمانید و در هر نقطه دوباره آغاز کنید. بنابراین برای ترک خودارضایی اولین قدم تصمیم گیری است. شما باید تصمیم بگیرید این کار را کنار بگذارید. زمانی که این تصمیم را گرفتید، مشکل تا حد زیادی حل شده است. این تصمیم گیری باید فراتر از یک امید یا آرزو باشد، باید واقعا یک تصمیم باشد.

خودتان را ببخشید و به خاطر داشته باشید که شما بزرگتر از مشکلتان هستید. اگر شما مدام در حال تنبیه و سرزنش کردن خود برای انجام خودارضایی هستید، هم چنان در حال فکر کردن به این مسئله به صورت تمام وقت هستید. به جای سرزنش کردن، به این فکر کنید که این موضوع یک مسئله است و شما تصمیم دارید که برای آن راه حلی پیدا کنید.

1. هر چیزی که شما را برای خودارضایی وسوسه می کند، حذف کنید. اگر شما عکس یا فیلم های تحریک کننده دارید باید دسترسی به آنها را برای خود سخت کنید. مثلا اگر در کامپیوتر یا موبایل خود تصاویر، فیلم ها یا آدرس سایت های تحریک کننده را دارید، آنها را حذف کنید.

2. اگر در زمان های خاصی بیشتر وسوسه به خودارضایی می شوید، برای آن زمان برنامه ای را تنظیم کنید. مثلا اگر در پایان شب بیشتر وسوسه به خودارضایی می شوید، تا زمانی که به شدت خواب آلوده نشده اید به اتاق خواب و تخت خواب خود نروید. سعی کنید با دیدن تلویزیون، کتاب و مجله خواندن یا انجام کارهای مورد علاقه، خودتان را سرگرم کنید.

3. اگر تنها ماندن در اوقات مختلف باعث تحریک شما برای انجام خودارضایی می شود به دنبال راه هایی برای پرکردن تنهایی تان باشید. افزایش ارتباطات با دوستان و خویشاوندان، شرکت در دوره ها و جلسات عمومی و رفتن به پارک برای پیاده روی از راه های پرکردن تنهایی و ترک خودارضایی است.

4. زندگی تان را با فعالیت های مختلف پر کنید. هیجان کارهای مختلف می تواند جایگزین تمایل به خودارضایی شود و باعث شود تا در نوبت بعدی که دچار وسوسه خودارضایی می شوید، روشی برای پرت کردن حواس خود داشته باشید.

5. فعالیت های هنری مانند نقاشی، موسیقی و نمایش تا حد زیادی به تغییر مسیر تمایلات جنسی و ترک خودارضایی و نیز قرار گرفتن در مسیر خلاقیت و سازندگی کمک کننده هستند.

6. ورزش مورد علاقه خود را پیدا کنید و آن را پیگیری کنید. در اصل ورزش می تواند هیجانات جسمی شما که یکی از عوامل تحریک برای انجام خودارضایی است را کاهش و آن را در مسیر درستی قرار دهد.

7. برای ترک خودارضایی یک سرگرمی جدید پیدا کنید یا مهارت جدیدی را فرا بگیرید. یاد گرفتن چیزی که نیازمند تلاش و وقت گذاشتن است تمرکز ذهن شما را به جای لذت زود هنگام حاصل از خودارضایی بر لذت تاخیر یافته حاصل از دستیابی به اهداف قرار می دهد. مهارت هایی مثل آشپزی، باغبانی، نجاری، سخنرانی را امتحان کنید.

8. کارهای داوطلبانه و خیریه انجام دهید. انرژی خود را در راه کمک به مردمی اختصاص دهید که نیازمند کمک شما هستند. عضویت و فعالیت در گروه ها و انجمن های مردم نهاد و خیریه علاوه بر اینکه در شما حس مفید بودن ایجاد می کند، باعث می شود در محیط اجتماعی قرار بگیرید و دوستان زیادی پیدا کنید.

9. یک سیستم پاداش برای خود طراحی کنید. بطور مثال با خودتان قرارداد بگذارید تا در ازای هر روزی که در آن خودارضایی نکردید، مبلغی را در یک صندوق بیندازید و در پایان هفته با پول آن چیزی را که دوست دارید برای خود بخرید. این روش کمک زیادی به ترک خودارضایی می کند.

10. اگر با دوستانی ارتباط دارید که آنها هم عادت به خودارضایی دارند ارتباطتان را با آنها کمتر کنید.

11. زیاد در آینه خود را نگاه نکنید و دیدن خودتان را فقط محدود به نظافت و مرتب کردن در حد معمول کنید.

12. ذهن خود را به مطالب مفید و آموزنده مشغول کنید. فهرستی از کتاب ها، مجلات و سایت های مورد علاقه خود تهیه کنید و آنها را در دسترس خود قرار دهید. در هر روز زمانی را به مطالعه کتاب ها، مجلات و رمان های موردعلاقه تان اختصاص دهید. رمان به شما کمک می کند در طول روز به داستان آن فکر کنید و از تمرکز بر روی موضوعات محرک دور بمانید.

حرمت خودارضایی در آیات و روایات:
خداوند در سوره مؤمنون می فرماید یکی از ویژگی های انسان های مؤمن این است که در مسائل جنسی خودشان را از آلوده شدن به گناه حفظ می کنند و صرفا از طریق ازدواج غریزه جنسی خود را ارضا می کند سپس می فرماید هر کس از غیر مسیر ازدواج غریزه جنسی خودش را ارضا کند از تجاوز کاران است «الذین هم لفروجهم حافظون . الا علی ازواجهم او ما ملکت ایمانهم فانهم غیر ملومین . فمن ابتغاء وراء ذلک فاولئک هم العادون » و عمل استمنا مشمول آیه ۷ سوره مؤمنون می شود که می فرماید هر کسی غیر از این طریق را (جهت بهره گیری جنسی) طلب کند تجاوزگر است».

علاوه بر این در سخنان گهربار معصومین(علیهما السلام) نیز از عمل استمنا به زشتی یاد شده و مورد نهی قرار گرفته است که در اینجا به احادیثی از پیامبر(صل الله علیه) و امام صادق(علیه السلام) اشاره می کنیم:

۱. امام صادق(علیه السلام): روز قیامت خداوند با شخص خودارضا گفت و گو نمى کند و از چشم خدا مى افتد. (میزان الحکمة، ح ۱۸۷۴۹)
۲. رسول خدا(صل الله علیه): لعنت خدا و ملائکه خداوند و تمام بشر بر شخص خودارضا. (همان، ح ۱۸۷۴۸)
۳. رسول خدا(صل الله علیه): کسى که خودارضایى مى کند، ملعون است. (همان، ح ۱۸۷۵۱)

۴. امام صادق(علیه السلام): خودارضایى گناه بزرگى است که خداوند در قرآن از آن نهى فرموده است. (همان، ح ۱۸۷۵۰)
۵. امام صادق(علیه السلام): براى کسى که خودارضایى کند در قیامت عذاب دردناکى در نظر گرفته شده است. (همان، ح ۱۸۷۴۹)


گفتنى است؛ که حرمت استمنا تنها به خاطر آثار و زیان جسمانى آن نیست، بلکه حکمت هاى دیگرى نیز دارد که بر ما مخفى است. پاره اى از زیان هاى جسمانى، روانى و اجتماعى استمنا عبارتند از: ۱. خستگى و کوفتگى، ۲. عدم تمرکز حواس، ۳. ضعف حافظه، ۴. استرس و اضطراب. ۵. حساسیت بیش از حد و زودرنجى، ۶. کمردرد، ۷. ریزش موها، ۸. ناتوانى جنسى زودرس در جوانى، ۹. بى خوابى یا بدخوابى و مشکلات مشابه. ۱۰. انزال زودرس و غیرارادى یا خروج منى به صورت قطره قطره، ۱۱. بى میل شدن به همسر و ازدواج، ناتوانى در ارتباط با جنس مخالف و همسر، احساس طرد شدن، دیر ازدواج کردن و لذت نبردن از زندگى مشترک.

توضیح در مورد موقف حق الناس در قیامت (یاد مرگ)...
ما را در سایت توضیح در مورد موقف حق الناس در قیامت (یاد مرگ) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : islamicccc بازدید : 86 تاريخ : جمعه 29 فروردين 1399 ساعت: 14:18