دعایی که پیامبر (صل الله) در شب نیمه شعبان می‌خواند

ساخت وبلاگ

رسول اکرم (صل الله) در شب نیمۀ شعبان دعایی را می‌خواند چون شب نیمۀ شعبان به خودی خود عظمت داشته و بعدها با ولادت امام زمان (عج) در نیز بر عظمت آن افزوده شد.

آن دعا این است:

اللّٰهُمَّ اقْسِمْ لَنا مِنْ خَشْیَتِكَ مَا یَحُولُ بَیْنَنا وَبَیْنَ مَعْصِیَتِكَ، وَمِنْ طاعَتِكَ مَا تُبَلِّغُنا بِهِ رِضْوانَكَ، وَمِنَ الْیَقِینِ مَا یَهُونُ عَلَیْنا بِهِ مُصِیباتُ الدُّنْیا. اللّٰهُمَّ أَمْتِعْنا بِأَسْماعِنا وَأَبْصارِنا وَقُوَّتِنا مَا أَحْیَیْتَنا وَاجْعَلْهُ الْوارِثَ مِنَّا، وَاجْعَلْ ثارَنا عَلَىٰ مَنْ ظَلَمَنا، وَانْصُرْنا عَلَىٰ مَنْ عادانا، وَلَا تَجْعَلْ مُصِیبَتَنا فِى دِینِنا، وَلَا تَجْعَلِ الدُّنْیا أَكْبَرَ هَمِّنا وَلَا مَبْلَغَ عِلْمِنا، وَلَا تُسَلِّطْ عَلَیْنا مَنْ لَایَرْحَمُنا، بِرَحْمَتِكَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.

خدایا، از خشیتت چنان نصیب ما کن که بین ما و نافرمانی تو حائل شود و از طاعتت آنچه ما را به خشنودی‌ات برساند و از یقین به قدری که گرفتاری‌های دنیا را بر ما آسان کند، خدایا ما را به گوش‌هایمان و دیدگانمان و نیرویمان تا گاهی که ما را زنده می‌داری بهره‌مند گردان و آن را وارث ما قرار بده و انتقام ما را بر عهده کسی قرار بده که بر ما ستم روا داشته و ما را بر کسی که با ما دشمنی ورزیده یاری بده و مصیبت ما را در دین ما قرار نده و دنیا را بزرگ‌ترین اندیشه و نهایت دانش ما قرار مده و آن را که به ما رحم نمی‌کند بر ما چیره مکن، به مهربانی‌ات ای مهربان‌ترین مهربانان.

این دعا، دعای جامع و کاملی است که خواندن آن در اوقات دیگر هم مغتنم است و از کتاب «غوالی اللئالی» چنین روایت شده: که حضرت رسول (صل الله) همواره این دعا را می‌خواندند.

آمرزش گناهان در شب نیمه شعبان در بیان امام باقر (علیه السلام)

بر این اساس این شب پس از شب قدر برترین شب‌هاست. همچنین بر اساس برخی دیگر از روایات، در این شب خدا فضل خود را بر بندگان سرازیر می‌کند و آنان را به بخشش و کرم خویش می‌آمرزد.

از دیگر سو آنچه به برکت این شب افزوده،  تقارنش با شب میلاد مبارک امام عصر (عج) به عنوان منجی بشریت و صاحب شب قدر است که این خود خالی از حکمت نمی‌تواند باشد.

درباره فضیلت شب نیمه شعبان امام صادق (علیه السلام) فرمود از پدر بزرگوارشان امام باقر علیه‌السلام درباره فضیلت شب نیمه شعبان سؤال شد. امام فرمود:


«بعد از شب قدر، برترین شب است که خدا در آن شب، از فضلش بندگانش را عطا می‌کند و از روی منت خود آنان را می‌آمرزد؛ پس تلاش کنید در این شب برای نزدیکی به خدا‌ که خدا برخود لازم کرده هیچ درخواستی را در این شب، مادام که گناه نباشد، رد نکند. همان‌طور که خداوند به پیامبر  شب قدر مرحمت فرمود، به ما اهل‌بیت نیز نیمه شعبان را عطا کرد. پس در دعا و اذکار در این شب، تلاش کنید؛

جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ (ع) قَالَ: سُئِلَ الْبَاقِرُ (ع) عَنْ فَضْلِ لَیْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ فَقَالَ هِیَ أَفْضَلُ لَیْلَةٍ بَعْدَ لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ فِیهَا یَمْنَحُ اللَّهُ تَعَالَى الْعِبَادَ فَضْلَهُ وَ یَغْفِرُ لَهُمْ بِمَنِّهِ فَاجْتَهِدُوا فِی الْقُرْبَةِ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى فِیهَا فَإِنَّهَا لَیْلَةٌ آلَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى نَفْسِهِ أَنْ لَا یَرُدَّ فِیهَا سَائِلًا مَا لَمْ یَسْأَلِ اللَّهُ مَعْصِیَةً وَ إِنَّهَا اللَّیْلَةُ الَّتِی جَعَلَهَا اللَّهُ لَنَا أَهْلَ الْبَیْتِ بِإِزَاءِ مَا جَعَلَ لَیْلَةَ الْقَدْرِ لِنَبِیِّنَا ص فَاجْتَهِدُوا فِی الدُّعَاءِ وَ الثَّنَاءِ عَلَى اللَّهِ» (مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج‏2، ص831)

بر اساس این روایت: 1ـ شب نیمه شعبان پس از شب قدر فضیلت بالایی دارد، 2ـ خداوند به بندگانش از فضل خود عطا می‌کند 3ـ گناهان مورد آمرزش قرار می‌گیرد

فضیلت شب نیمه شعبان پس از شب قدر، عطای فضل و بخشش به بندگان، آمرزش گناهان، پذیرش دعای درخواست‌کنندگان به شرط مراقبت از گناه.

همچنین دو رفتاری که از شیعیان خواسته شده است که عبارتند از: 1ـ تلاش جهت قرب به خداوند متعال؛ فَاجْتَهِدُوا فِی الْقُرْبَةِ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى 2ـ تلاش در دعا و مناجات الهی؛ فَاجْتَهِدُوا فِی الدُّعَاءِ وَ الثَّنَاءِ عَلَى اللَّهِ.

توضیح در مورد موقف حق الناس در قیامت (یاد مرگ)...
ما را در سایت توضیح در مورد موقف حق الناس در قیامت (یاد مرگ) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : islamicccc بازدید : 91 تاريخ : جمعه 29 فروردين 1399 ساعت: 14:18